Upphandlingen klar, beställning av nytt värmeväxlarsystem har skett

Som vi informerat om har det uppstått ett läckage i den värmeväxlare som värmer upp vårt varmvatten. Genom läckaget kommer små mängder av det gröna fjärrvärmevattnet in i det varmvatten som vi förbrukar i lägenheterna. Eftersom det är en stor investering att byta ut hela värmeväxlarsystemet har styrelsen gjort ett noggrannt upphandlingsarbete. 

Fem konkurrenade anbud har begärts in och utvärderats. Installationsbolaget Bravida hade det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet, det skillde drygt 200 000 kr mellan det lägsta och högsta anbudet. Dessutom var det avgörande skillnader i det avtalsmässiga åtagandet mellan anbudsgivarna. Avtal är nu träffat med Bravida och de har åtagit sig en s.k. totalentreprenad avseende utbytet av hela anläggningen. 

Den tidplan vi arbetar efter utgår från att instllation  av det nya systemet kommer ske i vecka 47 (16 - 20 november). För att stilleståndet skall bli så kort som möjligt kommer det nya systemet i undercentralen att monteras vid sidan om det befintliga. Vid tidpunkten för själva övergången beräknas vi att bli utan värme och varmvatten i ca 8 timmar.

Vi återkommer med en mer detaljerad tidplan i november.