Årsavgiften sänks med ytterligare 5 % from 1 januari !

I arbetet med budgeten för 2020 har styrelsen tagit ett andra steg för att sänka månadsavgiften (”hyran”). Vi sänker from 2020 årsavgiften med ytterligare 5 %.  Förhoppningsvis får vi tillstånd att bygga de fyra nya lägenheterna då vi ser möjligheter till en tredje avgiftssänkning.

Styrelsen arbetar också med att ta fram resultaträkningar för samtliga gemensamma resurser som föreningen erbjuder oss medlemmar.  Baserat på dessa kommer styrelsen att revidera de avgifter föreningen tar ut för de gemensamma resurserna. Dock ser vi det inte som möjligt att höja avgifterna så mycket att hela underskottet på 250 000 kr / år försvinner. Styrelsen bedömning är dock att en väsentlig del av underskottet skulle kunna elimineras. Redan nu har vi beslutat att parkeringsplats utan el kommer höjas till 220 kr och plats med el från 300 till 335 kr/mån. 

Tanken bakom avgiftssänkningen samt prishöjningen är att de som inte använder de gemensamma resurserna ej skall drabbas av subventionskostnader som en del av månadsavgiften (”hyran”). 

Styrelsen behandlade budgeten den 19 november och den fastställs sedan på styrelsemötet i december. Prislistan för 2020 avseende de gemensamma resurserna som poolen och lokalerna kommer att publiceras så snart budgeten är fastställd.