Våra nya och ändrade servitut är äntligen klara

Våra nya och ändrade servitut (förklaring, se nedan *) för den nya parkeringen och utfarten är nu äntligen klara. 

Genom servituten får vi en laglig rätt att utan särskild avgift använda hela fastigheten Runö 7:34 för parkering. Fastigheten 7:34, som ägs av PEAB, är den mark som ligger mellan hus 22 och Strandpromenadens parkeringshus. Själva förhandlingen (förrättningen) avslutades den 8 juli därefter hade berörda fastighetsägare möjlighet att överklaga resultatet av förrättningen fram till den 5 augusti. Eftersom ingen överklagade är nu servituten fastställda (vunnit laga kraft). 

För oss i Brofästet (fastigheten Runö 7:161)  har vi. som framgått ovan, fått ett nytt servitut med ”Rätt att parkera inom hela fastigheten Runö 7:34” Vi har också fått ett nytt servitut med ”Rätt att använda vägen för utfart till kommunal gata” vilket innebär att vi har rätt att köra ut och in på Strandpromenadens väg (mark).  

Förhandlingarna med PEAB om villkoren för den nya parkeringen har varit långdragna varför det nu känns mycket tillfredsställade att frågan äntligen är avgjord och att vi nu utan avgift har rätt att använda hela markområdet inom Runö 7:34 som vår parkeringsyta. De löpande underhållskostnaderna för parkeringen får vi dock betala. 

* Förklaring till "Servitut" enl Lantmäteriet
"Servitut är en rätt för en fastighet att använda en annan, t.ex. rätt att använda en väg eller en brunn. Ett servitut är knutet till en viss fastighet, inte till en viss person. Servitutet gäller alltså oavsett vem som äger fastigheten. Ett servitut gäller i regel tills vidare och har inget slutdatum"