Vad kommer hända på andra sidan kanalen?

Många har ställt frågor till styrelsen angående vad som kommer hända mitt emot oss på andra sidan kanalen. Styrelsen har varit i kontakt med företrädare för Plan och Exploateringskontoret i kommunen för att få en statusrapport. 

Det är i första hand två olika planer som kommer påverka oss. För det första har det tagits fram en detaljplan för Höjdvägen som ligger öster om oss, alltså på höjden ovanför Centralvägen. Där har ju nyligen uppförts två hus kallat Örnnästet. Nu planerar man att bygga några flerbostadshus norr om Örnnästet. Här finns det mer information att hämta i bilagan, Höjdvägen. Vi torde här komma uppleva att skogssiluetten försvinner och ersätts med siluetten av  flerbostadshus. I handlingarna skriver man att realiseringen ligger inom en 10-års period. 

För det andra handlar det om området mellan kanalen och Centralvägen 7 - 15. Dvs från röda huset vid boulebanan till Carlssons möblers stora fastighet. Här pågår ett intensivt planerings- och utredningsarbete. Man har kommit så långt att man lämnat ett positivt besked avseende markanvändning från kommunens sida. Marken skall längs kanalen öppnas upp för det rörliga friluftslivet på samma sätt som det är på vår sida om kanalen och som de nu håller på att göra från slussen till bron vid fjärilsparken. Den del av marken som ligger mellan promenadstigen vid kanalen och centralvägen är tänkt användas för bostadsbyggnad. Eftersom planen är att bibehålla Centralvägen blir det inom vissa delar inom området inte mycket mark kvar att bygga på (så är tex fallet på andra sidan från Kanalvägen sett fram nr 24 och 26). Planen just nu handlar om att färdigställa utredningsarbetet och ta fram ett samrådshandlingar. Dessa kommer att finnas  tillgängliga varvid det ges möjligheter för oss att yttra oss om förslaget. Tidplanen för att färdigställa samrådshandlingarna är tidigast nästa höst.

Styrelsen kommer bevaka det fortsatta utvecklingsarbetet och tar gärna emot synpunkter från er medlemmar.