Upphandlingen av bredband och TV är nu klar

Som styrelsen tidigare informerat om, bl a på senaste årsmötet och på hemsidan, löper vårt nuvarande avtal med Telenor (f.d. Bredbandsbolaget) ut den sista januari 2019. Upphandlingen är nu klar och ett nytt avtal har träffats som gäller from 1 februari 2019.

Den nya upphandlingen har skett i två etapper. Det första etappen avsåg en offertförfrågan på ett snabbare bredband samt en TV-lösning via bredbandet. Ingen leverantör kunde erbjuda oss en sådan TV-lösning utan att det krävdes montering av nätverkskablar från hallen, där bredbandsuttaget finns, till de rum där man önskade ha sin TV. Kostnadsmässigt blev denna lösning allt för dyrbar.

Styrelsen gick därför ut i en andra etapp som avsåg en offertförfrågan där vi också önskade ett snabbare bredband men att vi avsåg utnyttja befintligt nät för Kabel-TV. Vi fick i denna omgång in offerter från både de stora väletablerade leverantörerna som från ett antal mindre uppstickare. Resultatet av denna offertutvärdering och efterföljande förhandling blev att vi nu tecknat ett gruppanslutningsavtal med Telenor. Avtalet gäller både bredband, Kabel-TV och IP-telefoni.

Avtalet ger oss som medlemmar i Brf Brofästet:

  • Ett snabbare bredband för alla medlemmar, 250/250 Mbit
  • Alla som önskar erhåller en ny Premiumrouter som ger möjlighet att utnyttja den nya högre hastigheten i bredbandet
  • Ett basutbud liknande det vi har idag ingår i paketet, extrakanaler kan köpas till av den som så önskar
  • Alla får möjlighet att streama TV-kanalerna
  • Nuvarande inspelningsbara TV-boxar kan användas också i den nya lösningen

Kostnaden för det nya avtalet har sänkts till 235 kr per lägenhet/månad.