Underhåll av tak och fönsterbleck

Enligt föreningens underhållsplan kommer vi under 2017 och 2018 att utföra ett större underhållsarbete på våra tak. Underhållet avser att rengöra och måla om samtliga plåtbeklädnader på hustaken. I planen ligger också att rengöra och måla om samtliga fönsterbleck där färgen släppt, det gäller i första hand fönsterbleck mot söder och väster. Genom att förhandlings-resultatet vid omsättningen av lånen blev så framgångsrik planerar vi nu att kunna genomföra hela takunderhållet under sommaren 2017.

Som framgår av bilderna är taken i ett skriande behov av underhåll. Därför gick styrelsen i början av april ut med en anbudsförfrågan till måleriföretagen. Anbuden skall vara inne senast måndag den 15 maj, varefter en anbudsutvärdering kommer att ske. Beslut om att anta det fördelaktigaste anbudet beräknas kunna ske på styrelsens möte den 23 maj. De  besked vi under anbudstiden fått från måleriföretagen tyder på att vi skall kunna få underhållsarbetet utfört under sommaren 2017. Enligt branschexpertis är det normala intevallet för takmålning 10 - 12 år.

För att få reda på vilka fönsterbleck som färgen flagnat/ lossat på så kommer styrelsen att gå ut med en enkät. Vi hoppas på er hjälp så att vi kan få svar innan den 1 juni.