Snö och istappar på taken

Nu svänger temperaturen kraftigt, flera minusgrader ena dagen och plusgrader nästa dag. Det gör att  istappar växer till och risken för snöras ökar. Vi har träffat avtal med Svefab som skall bevaka tillkomsten av istappar samt med Norrplåt som har åtagit sig vara beredd att avlägsna istapparna när de uppkommit. 

I avtalet med Svefab framgår följande: 

"Rondering skall ske av entreprenören vid risk för nedfallande snö eller is från tak eller fasad. Entreprenören skall se till att erforderlig avspärrning sker där risk för person och/eller egendomsskada föreligger".

I avtalet med Norrplåt framgår följande:

"Röjning av tak omfattar vattengångar, fotrännor och takfot i erforderlig omfattning upp på takfallet. Istappar samt överisning av rör och andra delar som kan förorsaka skada på person, byggnad eller annnan egendom skall avlägsnas." 

Detta gäller oss alla:

Även om Svefab skall göra ronderingar vid risk för nedfallande snö och is hindrar inte detta oss i föreningen att också vara uppmärksamma om en sådan risk för skada föreligger. Ta omedelbart kontakt med någon i styrelsen om du bedömmer att en sådan risk föreligger.