Rekordmånga råttor i år

När kylan kommer söker sig möss och råttor inomhus och senhösten är den period då flest försäkrings-ärenden om råttsanering anmäls. Ökningen av råttor har skett explosionsartat de senaste åren och hittills i år har antalet saneringar ökat med 22%.

Tidningen "Bo bättre" skriver att råttproblemet fortsätter att växa i Sverige och att det fullkomligt rasar in skadeanmälningar till försäkringsbolagen. Det finns dock ett antal enkla åtgärder som minskar risken för ett ovälkommet besök. Genom att se till att undanröja sådant som ger råttor föda och skydd kan man göra miljön ogästvänlig för dem och förhindra att de bygger bon i anslutning till husen eller i värsta fall tar sig in i husen.

Mot bakgrund av ovanstående avråder vi bestämt från att tex sätta upp bord eller liknande för fågelmatning eftersom vi vet att fågelmaten sprids av fåglarna ner på marken kring fågelbordet och där blir föda också för andra än vad fågelbordet var tänkt för. Föreningen har hittills varit förskonade från råttor i våra hus och kulvertar. Låt oss hjälpas åt att det så förblir!