OVK för år 2017 är nu godkänd

Föreningen har nu fått intyg om att vi är godkända efter den Obligatoriska Ventilations Kontrollen (OVK).

Tack för att ni så mangrant ställde upp och ordnade så att besiktningsmännen kom in i lägenheterna den 13 och 14 december. Resultatet av ombesiktningen och injusteringen av luftflödena blev mycket bra tack vare att så gott som alla som fått anmärkningar i den första besiktningen åtgärdat desamma. 

Som vi informerat om tidigare var det vid den förra OVK i september många lägenheter som ej blev godkända eftersom de uppvisade brister eller felaktiga installationer i lägenheterna. Dessutom var det 9 medlemmar som inte var hemma och inte heller hade lämnat några nycklar, varför ingen besiktning kunde göras. Förutom brister och felaktigheter hos enskilda medlemmarna fick också föreningen anmärkning vad avser ventilationsfläktarna på våra vindar (punkthusen). 

Ombesiktning hos de medlemmarna som ej fått godkänt i förra besiktningen

Av de 33 medlemmar som fick anmärkning från OVK i september hade samtliga innan ombesiktningen meddelat att de har åtgärdat anmärkningarna. Ombesiktningen av åtgärderna resulterade i att en medlem inte fick godkänt. Här har styrelsen åtagit sig att kontollera att anmärkningen blir åtgärdad på ett korrekt sätt.  

Ombyggnad av utsugsfläktarna på vindarna i punkthusen

Vid den förra OVK:n anmärkte besiktningsmannen på att utsugfläktarna i punkthusen hade för låg kapacitet. Föreningen beställde därför av Svenska ventilationsgruppen en ombyggnad av fläktarna för att de skulle få den kapacitet som erfordras. Härefter var det möjligt att justera in luftflödet i samtliga lägenheter. 

Injustering av luftflöden hos samtliga lägenheter i punkthusen

Vid ombesiktningen justerade besiktningsmännen in luftflödet i samtliga punkthusdvs Kanalvägen 20, 22, 24 och 28.
I samband med denna injustering uppmärksammades ytterligare en direktkopplad köksfläkt i hus 22. Styrelsen har informerat medlemmen om vilka åtgärder som krävs samt kommer kontollera att anmärkningen blir åtgärdad på ett korrekt sätt.  

Beslut om en godkänd OVK förväntas komma inom kort

Svenska ventilationsgruppen har nu översänt protokoll där det framgår att vi blivit godkända i den Obligatoriska Ventilations Kontrollen, detta förutsatt att styrelsen tillser att de två anmärkningarna ovan blir åtgärdade.

Om sex år är det dags för nästa OVK!