Nya parkeringsregler

Från årsskiftet gäller delvis nya parkeringsregler i vårt område

Nyheter från 2016-01-01

När nu Strandpromenaden färdigställts och allt ”återgått till ordningen” har vi i styrelsen tagit fram följande regler för vad som gäller för parkering i vårt område. De kommer att gälla från och med 2016-01-01. Då vi tidigare haft problem med att personer som inte har någon koppling till någon av oss medlemmar parkerat här (t.ex. ägare till båtar i kanalen) har vi som tidigare samarbete med ett parkeringsbolag, som i sin tur kommer att anlita Prevendo att sköta övervakandet. Det är därför viktigt att vi alla vet reglerna, så vi boende och gäster slipper onödiga P-böter.

GÄSTPARKERINGARNA
Gästparkeringarna finns på den övre, nya parkeringen (ovanför trappan). För att ha rätt att parkera där ska en av föreningen märkt p-skiva finnas i bilen. Med en sådan har man rätt att parkera i maximalt 23 timmar (detta blir en förändring, tidigare fick man bara stå 3 timmar). Skivan finns att köpa hos Birgitta Jillestam för 50 kr och ska vara märkt med vilken medlem/lägenhet som lämnat ut den. Den gäller ett kalenderår. Man har möjlighet att köpa flera p-skivor per lägenhet.

NYHET: Har man en extrabil ett kortare tag, eller kanske en god vän som vill stå lite längre tid är inte våra gästparkeringar till för dem. Dock finns det nästan alltid lediga p-platser att hyra, så det går troligen att lösa ändå. Kontakta Thomas Eriksson minst en vecka innan behovet så tilldelar han en plats att använda. De platserna är till för korttidshyrning och man får INTE använda el om det råkar finnas på den platsen. Platsen betalas hos Birgitta KONTANT och man får ett tillfälligt tillstånd som skall ligga innanför vindrutan. Prislista för denna korttidsuthyrning som är per period är följande:

Helg (fredag-måndag)               100 kronor

Vecka (valfria dagar)                  200 kronor

Månad (kalendermånad)         500 kronor

I- och urlastning
Det har framförts önskemål om att stå kortare tider så nytt för i år blir också att det finns två p-platser där man får stå en halvtimme för att kunna uträtta kortare ärenden. En finns nedanför hus 30 och den andra nedanför trappan upp mot parkeringen. Dessa är märkta ”Lastplats 30 minuter”

Vi hoppas att vi på detta sätt har hittat bestämmelser som dels underlättar för oss medlemmar när det gäller att hantera parkeringsfrågan för våra gäster och dels förhindrar att vilken som helst använder våra gästparkeringar. Dyker det upp någon fråga är du varmt välkomna att kontakta oss i styrelsen.

Justering av hyran för parkeringsplats
Från den 1 januari 2016 är årshyran 3 600:- kronor per år för p-plats med 
elstolpe (350:-/mån.) och 1 800 kronor (150:-/mån.) för p-plats utan elstolpe. Hyreshöjningen är således 50 kronor i månaden

//Styrelsen

Kontaktuppgifter till Thomas och Birgitta finns i trapphusen och här på hemsidan, se under fliken "Kontakt".