Ny modell för uttag av avgifter för bredband o TV

Styrelsen har, i enlighet med paragraf 8 i föreningens stadgar, beslutat att införa en ny och tydligare modell för debitering av bredband och Kabel-TV tjänster från och med den 1 januari 2019.

Den nya modellen innebär att vi sänker din aktuella månadsavgift med 5 % och inför samtidigt en ny avgift på avgiftsavin kallad ”Bredband och TV”.  Avgiften är på 235 kronor per lägenhet/månad. Det är exakt den summa föreningen kommer betala när det nya framförhandlade gruppanslutningsavgiften för bredband, Kabel-TV och IP-telefoni träder i kraft under 2019. Har du idag beställt extra tjänster, tex utökat antal TV-kanaler, så kommer dessa att debiteras dig på samma sätt som idag.

Motivet för att genomföra denna förändring är för det första att sänka vår relativt höga årsavgift med 5 %, dvs från 869 kr i snitt per kvm/år till 826 kr i snitt per kvm/år. För det andra att få en rättvisare utdebitering där alla medlemmar i det nya systemet betalar samma pris per månad för bredband, TV och IP-telefoni. För föreningen kommer det nya gruppanslutningsavtalet att innebära en minskad kostnad för bredband, Kabel-TV och IP-telefoni med 26 000 kr/år jämfört med nuvarande kostnader.

På avin för januari, februari och mars, som sänds ut i december, kommer du se vad förändringen exakt innebär för din lägenhet.