Konstruktivt möte med kommunen

Styrelsen för Brofästet hade bjudit in de ansvariga för väg- och trafikenheten till ett möte här hos den 4 september. På mötet deltog också styrelsen för Strandpromenaden. Syftet med mötet var att få information i en rad frågor samt att diskutera möjliga lösningar på att antal problem som våra två föreningar identifierat. Mötet blev mycket informativt och konstruktivt. Gemensamt med kommunen blev vi överens om lösningar på flera av de problem vi diskuterade. En kort redovisning återfinns nedan. 

 

Gångbron Bergavägen - Kanalvägen

Som vi tidgare informerat kommer "vår" gångbro att snart monteras ned för renovering. Arbetet kommer att utföras som vid tidigare renoveringar, att bron lyfts bort för transport till fabrik där den slipas och målas.

Ungefärliga tider för renoveringen
Kommunen meddelade att arbetet beräknas starta i slutet på september och vara klart till mitten på november. Tidsperioden kan dock komma att ändras beroende av att kommande brorenovering koordineras tillsammans med EON som har en fjärvärmeledning längs gångbron. Först ska en provisorisk ställning för ledningen godkännas och sen kommer driften i rören stängas av ett par dagar under arbetstiden. Plakat kommer att sättas upp vid bron när  definitivt datum bestämts.

Närtrafik har utökat med station vid Kanalvägen

För att underlätta för oss att komma till och från centrum kommer SL Närtrafik att ordna med en av och påstigning på Kanalvägen. Bussen är speciellt anpassad för dig som är äldre men alla som har en SL-biljett får åka med. En fast hållplats kommer att etableras så att vi från alla näraliggande bostadsrättsföreningar kommer att kunna nyttja bussen. I tidtabellen är Kanalvägen inlagd som en röd hållplats vilket innebär att vi senast 30 minuter före avgång får beställa hämtning på telefonnummer 08-556 688 00.

Tidtabell för bussen, linje 968

Stolpe som markerar hållplatsen kommer att monteras enligt bilden ovan.

Justering av den skarpa trottoarkanten vid vår infart

Vi har länge besvärats av den höga trottoarkant vid infarten till vårt område. Kommunen har nu lovat att tillsammans med Peab åtgärda detta problem. Som framgår av markeringarna på bilden ovan kommer man att höja upp den övre Kanalvägen. Detta för att göra trottoarkanten lägre samt att  elliminera risken för att underredet på bilarna skrapar i vid in- och utfart ur området.

Borttag av stenar som försvårar för brandkåren att komma in i vårt område

Stegbilarna från räddningstjänsten har haft svårt att komma in på gångvägen vid kanalen eftersom det placerats stora stenar i korningen vid gångbron. Kommunen har nu lovat att dessa stenar skall avläsnas så att brandkåren snabbare skall kunna komma in i vårt område i händelse av brand.

Belysningen längs gångvägen vid kanalen

Den nuvarande belysningen längs gångvägen anser vi inte ger tillräckligt med ljus. Lamporna är också placerade så att de "bryggor" med sittbänkar som finns längs kanalen inte blir upplysta. Vi har fått löfte om att den ansvarige för kommunens belysning kommer att se över belysningen i vårt närområde.

Planarbetet för byggnation och vägar på andra sidan kanalen

Styrelserna för föreningarna har fått många frågor kring byggnation på andra sidan kanalen. Kommunen informerade oss om att detaljplanearbetet inte ännu har kommit igång varför vi inte kunde få några svar på våra frågor. Av det skälet får vi avvakta tills det blir dags för samråd och granskning av programmet.