Kallelse till extra föreningsstämma

Medlemmarna i Brf Brofästet kallas tlll extra föreningsstämma den 12 september kl 18.30. Stämman genomförs i samlingslokalen hus 18.

Stämman har att ta ställning till styrelsens proposition angående "Ombyggnad av viss del av befintliga gemensamhetslokaler till bostadsrättslägenheter".

Styrelsen redogjorde vid årsmötet 2017 för det låga utnyttjandet av föreningens gemensamhetslokaler. Stämman beslutade då att ge styrelsen i uppdrag att ta fram ett alternativt förslag till utnyttjande av gemensamhetslokalerna och presentera detta på en kommande föreningsstämma för beslut. 

Gemensamhetslokalerna har för närvarande en yta på inte mindre än 350 kvm. Styrande för det förslag som styrelsen nu presenterar är att samtliga funktioner som idag finns i lokalerna skall bibehållas. Av de 350 kvm bibehålls drygt 200 kvm till gemensamhetslokal, konferensrum, övernattningsrum, bastu och rekreation/träning. Den resterande ytan utnyttjas till fyra stycken bostadsrättslägenheter, två i vardera hus 18 och 26. Den ekonomiska effekten av förslaget beräknas bli ett kapitaltillskott 2 150 000 kronor samt årliga avgiftsintäkter på ca 150 000 kronor.

Förslaget i sin helhet redovisas tillsammans med dagordningen för mötet i nedanstående dokument.

Ombyggnad av gemensamhetslokaler till bostadsrättslägenheter