Har du rätt temperatur i din lägenhet ?

I senaste numret av "Din Bostadsrätt" finns det en artikel med rubriken "Så kallt får det vara inne". Enligt Folkhälsomyndighetens allmänna råd om temperaturer inomhus bör en bostadsrätt hålla minst 20 grader. För att hushålla med energin bör den vara som högst 21 grader enligt Folkhälsomyndigheten (FoHMS 2014:17).

Efter att föreningen installerat det nya systemet för klimatstyrning har det installerats sensorer i samtliga våra sju hus. Sensorerna är utplacerade i olika typer av lägenheter för att därigenom få så relevanta mätvärden som möjligt. I det datoriserade klimatstyrningssystemet får vi dagligen uppgift om medeltemperaturen i husen. Under december månad har medeltemperaturen legat och pendlat mellan 21 och 22 grader. Redan nu har vi noterat att inomhustemperaturen skiljer sig åt mellan olika lägenheter, någon enstaka ligger under 21 grader medan några ligger över 22 grader.  

Styrelsen kommer att under de kommande månaderna att följa upp både medeltemeperaturen och de individiuella avvikelser som kan finnas mellan olika bostadsrättslägenheter.