Extrastämman den 12 september

På den extrastämman deltog 44 röstberättigade medlemmar Till ordförande för mötet valdes Elisabeth Kalderén från Bostadsrätterna. Styrelsen hade till stämman anmält en proposition ”Ombyggnad av viss del av befintliga gemensamhetslokaler till bostadsrätts-lägenheter”. Beslutsunderlag hade sänts ut till medlemmarna i god tid före mötet.

Lennart Olausson redovisade styrelsens bakomliggande motiv för propositionen varefter Mattias Kjell från Gleipner-gruppen gick igenom och kommenterade det utsända beslutsunderlaget samt svarade på medlemmars frågor. Efter frågestunden följde en livlig diskussion. Därefter var det dags för omröstning. När rösterna var räknade visade det sig att 32 av de 44 röstberättigade medlemmarna hade röstat för bifall till styrelsens förslag, således en kvalificerad majoritet, dvs fler än 2/3 JA-röster.  

Tyvärr råkade stämmans ordförande felaktigt dividera JA-rösterna (32) med antal närvarande (49) och inte med antal röstberättigade (44). Baserat på detta förklarade hon (felaktigt) att stämman avslagit styrelsens förslag och avslutade stämman.

Elisabeth Kalderén har efter mötet sänt ut ett brev till alla medlemmar där hon förklarar den felaktiga hanteringen och tar på sig ansvaret för felet. Brevet till medlemmarna.

Styrelsen överlägger för närvarande med Bostadsrätterna hur den uppkomna situationen skall hanteras.