Aktuella arbeten på husen

Under veckan har vi påbörjat ett antal förbättringsarbeten på våra hus. Samtliga arbeten sker i första hand utomhus. Dock har vi vid lunchtid idag haft betongborrare här vilket medfört buller i hus 20 och 24 vilket vi beklagar.  

De tre arbeten som pågår är:

  • Utbyte av fasadbräder på hus 18. När husen byggdes sparade man på virket genom att skarva liggande panelbräder. I skarvarna har det gått in vatten vilket fått till följd att bräderna ruttnat. Samtliga dåliga bråder är nu utbytta mot nya "utan skarvar", det som återstår ar målning.
  • Lagning och förbättring av grunderna på hus 18, 22 och 24. På flera av grunderna kommer vi att montera mineritskivor för att hålla fukten borta från grunden. På hus 22 kommer muraren att genomföra visst förbättringsarbete. Alla dessa insatser syftar till att vidmakthålla grunden i gott skick.
  • Omläggning av ventilationen från backventilerna vid hus 20 och 24. I samband med att vi bytte till mer effektiva avloppspumpar i de två husen har det uppstått en illaluktande avloppsdoft kring de avluftningar som finns intill backventilerna. Vi har därför haft en  betonborrare här idag som borrat hål i grunderna på de två husen. Härigenom kan vi leda avluftningen in i källaren och där ansluta den till frånluftssystemet i de två pumpgroparna. Själva rördragningen beräknas kunna genomföras i slutet av veckan. När detta arbete är klart  räknar vi att ni som bor intill backventilerna skall slippa få in avloppslukt på uteplatsen och i lägenheterna.